sâmbătă, 9 aprilie 2011

Weekly wrap


Bursele americane au stat destul de linistite in aceasta saptamana, spreadul pt Sp500 fiind sub 10pct.Volumele au fost si ele mici, fiind comparabile cu cele din perioada sarbatorilor.De obicei o astfel de evolutie se solveaza cu o miscare hotarata care poate merge in ambele sensuri.Nu prea au existat evenimente notabile, sau care sa surprinda piata in afara de cutremurul din Japonia de 7.4% de joi, insa pagubele nu au fost grave.Am evidentiat mai jos, evolutia destul de linistita de saptamana trecut, cu exceptia zilei de vineri(ultima lumanare) presiunile din Congresul american cu privere la un posibil government shutdown cat si riscurile de peste weekend din Japonia au dus la niste marcari de profituri.
Saptamana viitoare este aproape sigur ca vom vedea o directie.Atentie la posibile "pacalelei".Un Sp500 peste 1340, pe un volum destul de bun m-ar convinge ca e de "Long" doar daca sta vreo 3 zile peste acest nivel.In jos, sau o evolutie descendenta ne-ar putea readuce pe la nivelurile 1310-1320.

Potentiali catalisti pe saptamana urmatoare:

1.Petrol- se afla la niveluri de ridicate, datorita tensiunilor din Nordul Africi si Orientul Mijlociu; un pret mai ridicat ar lovi piata de actiuni.Se poate monitoriza via Brent(EU) si WTI(US)
2.Japonia- situatia pare sa se fi calmat, insa inca efectele dezastrului nuclear ar putea da ceva volatilitate. Monitorizare via currency USDJPY, EURJPY, AUDJPY, NZDJPY
3.Earnings- intram oficial in sezonul de raportari financiare pt US stocks.Se pot vizualiza companiile care raporteaza, precum si asteptarile pe Briefing.com.


***Din motive personale nu am realizat o analiza intercativa via inregistrare video din cauza unei raceli destul de puternice.Am sa mai postez probabil si o analiza despre petrol.

0 comentarii:

 

Daytrading BLOG. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com